Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου, παρέστη ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος για να τελέσει το τριετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, του από Πρωτοσυγκέλλων της Ι. Μητρόπολης και εκ των Κτιτόρων της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου.

Στο Ι. Μνημόσυνο παρέστησαν, το Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022, μετά του Θεοφιλεστάτου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Δαλημπαλτάς και π. Δημήτριος Στεργιόπουλος.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, με αφορμή το τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου από Πρωτοσυγκέλλων Γέροντος κυρού Νεκταρίου του Μαρμαρινού, ο οποίος την 21η τρέχοντος μηνός συμπλήρωσε τρία (3) έτη από την εις Κύριον εκδημία του, αφού εξεμέτρησε το ζην εις βαθύ γήρας, εργαζόμενος υπέρ της ψυχικής του σωτηρίας και του «ευαγγελισμού» και άλλων ψυχών, στα Ι. Μνημόσυνα.

Όπως και να έζησε ο κάθε πιστός, αν και «ο αποθανών δεδικαίωται» εν τούτοις «εν τω άδη ουκ έστι μετάνοια», δια τούτο η Αγία μας Εκκλησία εθέσπισε προσευχές και δεήσεις των ζώντων υπέρ των κεκοιμημένων, όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα για τις ψυχές του μακαριστού Γέροντος Νεκταρίου και των άλλων αδελφών ημών, των οποίων τελούμε τα Ι. Μνημόσυνα.

Ιδιαιτέρως επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος ότι ο π. Νεκτάριος ερχόμενος από την Αίγινα στην Κόρινθο έτυχε της αποδοχής και της προστασίας των ήδη ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους Μικρασιατών, γεγονός που ο ίδιος εξετίμησε ιδιαιτέρως συμπαριστάμενος στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά εκ των κατοίκων του τότε Συνοικισμού και νυν Ιωνίας Κορίνθου, ώστε οι συλλυπητήριες ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος ευρίσκεται στην Ι. Νήσο Τήνο για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το όραμα της Οσίας Πελαγίας για την εύρεση της Ι. Εικόνος της Ευαγγελιστρίας, και τις οποίες εκ προσώπου Του μεταφέρω, δεν ανήκουν μόνο στους πνευματικά «συγγενείς» του αειμνήστου αλλά σε όλους τους κατοίκους της Ιωνίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.