Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Ευγενίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Το ιερό μνημόσυνο τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με τη συμμετοχή Παναχραντινών Πατερων και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονης Παναχράντου Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Γαυρίου, Αρχιμ. Καλλινίκου, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας, Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Πανοράματος Θεσσαλονίκης και πολλών πιστών,μεταξύ των οποίων και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αυστητότητα ήθους και ασκητικού φρονήματος, που διέκρινε την αείμνηστη Ηγουμένη Ευγενία, η οποία αγωνίσθηκε με αυτοθυσία για τη διαφύλαξη των κειμηλιων και της περιουσίας της Μονής, και κάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται για την μακαρία ψυχή της, με τη βεβαιότητα ότι τόσο η ίδια, όσο και οι προαπελθούσες Μοναχές της παλαιφάτου και ιστορικής αυτής Μονής, οι οποίες ανήρχοντο κάποτε στις 80, προσεύχονται για τους ζώντες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.