Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροτονία του Ιεροδιακόνου Θεόκτιστου (κατά κόσμον Δημήτριου) Σταμελάκη. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του καλού σπορέως, ενώ απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο τόνισε ότι χειροτονείται σε μια δύσκολη εποχή, στην οποία καλείται να διακονήσει την Εκκλησία και τους ανθρώπους, και τον συμβούλεψε να κρατήσει το ήθος και την υπομονή που μέχρι στιγμής έχει επιδείξει και να υπακούει στον Επίσκοπο και στον Ηγούμενό του.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συνιερούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή του καλού σπορέως, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε το σπόρο που ο Θεός έχει φυτεύσει μέσα μας και μπορεί να βλαστήσει και να καρπίσει.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, με την συμμετοχή πνευματικών παιδιών του μακαριστού Επισκόπου και πιστών της περιοχής.

Μετά τη Θ.Λειτουργία και το Μνημόσυνο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.