Οι τρεις "εγνωσμένου κύρους" γιατροί, οι οποίοι - με βάση την σχετική ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου, ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Το έργο της επιτροπής γιατρών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, ολοκληρώθηκε – Η ένορκη κατάθεσή τους και τι προβλέπεται

Σε γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στην Εκκλησία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, οι τρεις “εγνωσμένου κύρους” γιατροί, οι οποίοι – με βάση την σχετική ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου, ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι καθηγητές έδωσαν σήμερα ένορκη κατάθεση ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών Ηρακλείου, σχετικά με τα πορίσματά τους. Ο πρόεδρος Πρωτοδικών είναι αυτός που θα διαβιβάσει τις γνωματεύσεις στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου.

Στη συνέχεια το λόγο θα έχει το Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου, η οποία θα πρέπει να συνεδριάσει προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, και είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για το πρόσωπο Αρχιεπισκόπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου τον περασμένο μήνα:

“Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος ἀναγνωρίζει καί τιμᾶ στό ἀκέραιο τό Πρόσωπο, τήν προσφορά καί τό ἔργο τοῦ Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Εἰρηναίου, ὡς Ποιμένα καί Πρωθιεράρχη τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης. Θεωρεῖ ὅμως ὅτι, οἱ ἀνεφερθεῖσες συγκυρίες καί τά μή ἀναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα τῆς ὑγείας του, ὁδηγοῦν ὁμόφωνα τήν Ἱερά Σύνοδο νά ἐπιληφθεῖ γιά τό θέμα αὐτό”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.