Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Λαυρέντιος μίλησε στους πιστούς για την παρουσία του Χριστού που γίνεται αισθητή όταν διαβάζουμε τα Ευαγγέλια. Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι ο Χριστός δεν ήρθε μόνο για να θυσιαστεί αλλά έφερε και την αποκάλυψη του Θεού και το θέλημά Του.

Η διδασκαλία περιέχεται στα Ευαγγέλια, ότι ο Σωτήρας διακήρυξε με λόγια και πράξη την απεριόριστη αγάπη του Θεού για εμάς, και τα διαβάζουμε για να μεταδώσουμε το θέλημα του Θεού με τρόπο που ο Χριστός το μετέδωσε. Όταν διαβάζουμε το Ευαγγέλιο ακούμε τον Χριστό που μας μιλάει απευθείας, δεν παίρνουμε το Ευαγγέλιο να το διαβάσουμε αλλά πρέπει να το ερμηνεύσουμε και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε στη ζωή μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας.

Ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή και σημείωσε ακόμα ότι σε κάθε Λειτουργία «έχουμε τον Χριστό που θυσιάζεται για εμάς και πριν από κάθε θυσία, ο Χριστός μας μεταδίδει τον θεϊκό Λόγο, τον εμπνευσμένο Λόγο, που πρέπει να εκπληρώσουμε στη ζωή μας. Ο Χριστός στον Λόγο του πρόσθεσε την πράξη Του γιατί η αγάπη του που είναι άπειρη εκφράστηκε με την πράξη της θυσίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.