Μετά από ένα διήμερο στην Κρήτη γεμάτο με έντονες στιγμές, το οδοιπορικό επιστρέφει στην Αθήνα για την κορύφωσή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Καθώς το ελλαδικό κράτος είναι ο ανάδοχος της Αναστασίας, η οικογένεια Ισαάκ γίνεται δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβυ Παπαδόπουλο. Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών φιλοξενείται στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, των ξακουστών Ευζώνων, όπου οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξηγούν τους συμβολισμούς της στολής του Εύζωνα και μεταφέρουν στους επισκέπτες το πνεύμα της ιστορικής αυτής μονάδας.

«Το μεσημέρι φθάνει η μεγάλη στιγμή. Με βρυχώμενες τις μηχανές οι μοτοσικλετιστές αντικρίζουν τον Άγνωστο Στρατιώτη στη σημαιοστολισμένη Πλατεία Συντάγματος και κλίνουν ευλαβικά το γόνυ. Η ηρωομάνα κυρία Τασούλα καταθέτει στεφάνι στο σημαντικότερο μνημείο του Ελληνισμού, εκφράζοντας σεβασμό σε όσους έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας. «Μια κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών». Όπως και το 2016, η πορεία προς την ελευθερία περνά από τον Άγνωστο Στρατιώτη για να ανανεώσει τον όρκο του αγώνα μέχρις εσχάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η παρουσία των μοτοσικλετιστών στο «κλεινόν άστυ» ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην αναπαλαιωμένη οικία του θρυλικού Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά, ο οποίος με αυταπάρνηση εγκατέλειψε την οικογένειά του για να πολεμήσει για τη Μακεδονία μας. Με τόσα πρότυπα, αυτός ο λαός δεν πρόκειται να χαθεί.
«Το οδοιπορικό μνήμης πραγματοποιήθηκε ακριβώς για να τονίσει ότι όσο υπάρχουν κατεχόμενες πατρίδες και αδικαίωτοι ήρωες, κάποιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, τους πεσόντες του 1974, τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, για τους ζώντες, αλλά και για τους μελλοντικούς Έλληνες όπου γης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.