Στα σπλάχνα της γης του Αυγόρου αναπαύεται ο αδικοχαμένος Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Φίλοι και συγγενείς είπαν σήμερα το πρωί το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο 23χρονος φοιτητής τάφηκε στο κοιμητήριο του χωριού.

Έντονη ήταν και η εκπροσώπηση εκ μέρους της Πολιτείας, καθως στην κηδεία έδωσαν το «παρών» τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και οι Υφυπουργοί Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, πατέρας Χριστόδουλος, ο οποίος τέλεσε και την εξόδιο ακολουθία.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 23χρονου Κυπριανού μεταφέρθηκε χθες από το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας απευθείας στην εκκλησία της κοινότητας, όπου ο πατέρας και ο νονός του τέλεσαν ολονύχτια Θεία Λειτουργία στη μνήμη του.

Με απόφαση της Προεδρίας, η κηδεία του Κυπριανού τελέστηκε δημοσία δαπάνη.

Τελευταίος ασπασμός. Μα όχι τελευταίος σπαραγμός. Το Αυγόρου και η Κύπρος ολόκληρη θρηνούν τον Κύπρο Παπαϊωάννου, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες του μοιραίου τρένου.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 10:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό του, ενώ είχε προηγηθεί ολονύχτια Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκ μέρους του κράτους. Κατόπιν παράκλησης της οικογένειας, συγγενείς και φίλοι που συμμετείχαν στην εξόδιον ακολουθία ήταν ντυμένοι στα λευκά.

Σημειώνεται ότι, στην μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, της οποίας ήταν φοιτητής, θα προτείνει τη θέσπιση υποτροφίας. Δικαιούχος θα είναι Κύπριος ή Κύπρια που θα φοιτήσουν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος στη Σχολή.

Στην τελευταία της κατοικία οδηγείται τη Δευτέρα και η άλλη Κύπρια που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδου θα γίνει στις 2:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές στη μνήμη της για στήριξη της οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο οικογένειες ζήτησαν να μην υπάρξει κάλυψη της νεκρώσιμου ακολουθίας και της ταφής των δύο άτυχων νέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.