Νόστιμη συνταγή

Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού και πιπεριές

30 τεμάχια

Χρ. Πρ 30΄

Χρ. Ψης 40-55΄

Υλικά

Για το φύλλο

1 ½ φλ. νερό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι

1/3 φλ. Ελαιόλαδο

2 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ Ξύδι

Αλεύρι για όλες της χρήσεις (όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη)

250 γρ. βούτυρο

Για την γέμιση

400 γρ φέτα

200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο

300 γρ μυζήθρα

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 αυγό

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπόλ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την χωρίζουμε σε 4 ζυμάρια. Λιώνουμε το βούτυρο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνια το κάθε ένα ζυμάρι σε φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε της άκρες να φτάσουν στην μέση.

Ξαναδιπλώνουμε να σχηματίσει ένα μακρόστενο διπλωμένο φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε τα πλαϊνά για να σχηματιστεί ένα τετράγωνος φάκελος. Σε ένα ταψί πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι τοποθετούμε το κάθε φάκελο ζύμης. βάζουμε της ζύμες στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε ένα φάκελο ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

Για την γέμιση: σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε γέμιση στης δύο άκρες κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 40΄-55΄ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.