Ολοκλήρωσε την αντεξέτασή του κατηγορώντας την παραπονούμενη, την οικογένειά της, τους δημοσιογράφους και την Αστυνομία.

Βγάζοντας ψεύτες όλους όσοι εμπλέκονται στη δίκη για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης γυναίκας, ολοκλήρωσε την αντεξέτασή του ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σε μια ακροαματική διαδικασία η οποία εξελίχθηκε με θυελλώδη τρόπο λόγω των αντιδράσεων του κατηγορουμένου. Ο 84χρονος Χρυσόστομος επιτέθηκε προ ημερών στη γενική γραμματέα της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά ενώ στη συνέχεια, καταφέρθηκε εναντίον της δημόσιας κατηγόρου Άννας Γιάλλουρου. Χθες, ολοκληρώθηκε η αντεξέτασή του από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, με τον τέως Μητροπολίτη να βγάζει ψεύτες όλους όσοι ασχολούνται με τη δικαστική διαδικασία. Και πάλι σε υψηλούς τόνους, επιτέθηκε λεκτικά στη δικηγόρο της Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για ασέβεια, ζητώντας από την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον προστατεύσει και να της ζητήσει να του απευθύνεται με βάση το βαθμό της ιεροσύνης του αντί να του απευθύνει το λόγο λέγοντάς του «Κύριε Μαχαιριώτη»! Επί τούτου, η δικαστής Εύη Ευθυμίου αναγκάστηκε να υπενθυμίσει στον κατηγορούμενο πως στο κατηγορητήριο είναι αναγραμμένος με το πολιτικό του όνομα και ως εκ τούτου, η αναφορά σε αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ασέβειας.

«Η ίδια καταφέρεται προς εμένα αναιδέστατα και θεώρησε πως καθαιρέθηκα και γι’ αυτό με λέει κ. Μαχαιριώτη. Έλεος…», είπε αρχικά στο Δικαστήριο. Όταν του υποβλήθηκε πως χρησιμοποιούσε το επίδομα για τα ορφανά ως δόλωμα για να πηγαίνει η παραπονούμενη στο γραφείο του και να της επιτεθεί άσεμνα, ο κατηγορούμενος εξοργίστηκε και απάντησε: «Υποβάλλεται σ’ ένα αρχιερέα μια πρόστυχη ερώτηση. Σας το απαγορεύω. Να μου μιλάτε ως αρχιερέα».

Επί της ουσίας, ο τέως Μητροπολίτης επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ουδέποτε πήγε στο γραφείο του η παραπονούμενη και ισχυρίστηκε πως στην υπόθεση αυτή έχουν ψευδορκήσει η παραπονούμενη, η μητέρα της, η αδελφή της και ο γιατρός που την εξέτασε. «Από τότε που άκουσα την αδελφή και τη μάνα της, προσεύχομαι για να μετανοήσουν κάθε βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης τους δημοσιογράφους ότι άλλα λέει και άλλα γράφουν, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Αστυνομία την οποία κατηγόρησε για ελλιπή έρευνα.

Παραδέχθηκε ότι όταν πήγαινε στην Ελβετία, έβγαζε τα ράσα!

Πολύ ενδιαφέρον είχε η αντεξέταση του κατηγορουμένου για τα περιβόητα ταξίδια του στην Ελβετία. Ερωτηθείς εάν πήγε στην Ελβετία και έδειξε στην παραπονούμενη φωτογραφίες του με καυτές κοπέλες σε τελεφερίκ, εξεμάνη και απάντησε ότι «αυτό είναι ψέμα και προστυχιά». Πάντως, παραδέχθηκε ότι όταν πήγαινε στην Ελβετία, έβγαζε τα ράσα με τη δικαιολογία ότι όλοι οι κληρικοί κυκλοφορούν με κοστούμι!

Η διαδικασία συνεχίζεται στις 16 Νοεμβρίου με κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.