Τους ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη, Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό των εκ Ρώμης καταγομένων, προστάτες δε των πτωχών και των ασθενών, οι οποίοι αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως, από σωματικές και ψυχικές ασθένειες και των οποίων η επίγεια ζωή ήταν ολοκληρωτική διακονία, προσφορά και θυσία στο βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης, εόρτασε για μία ακόμη φορά, με ιεροπρέπεια και κατάνυξη, ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, όπου ευρίσκεται η Ιερή Εικόνα των εορταζομένων Αγίων, (έργο του μεγάλου αγιογράφου Θεόκλητου Τσαλπατούρου, η οποία αγιογραφήθηκε κατά το έτος 1876).

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 30 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα, πλαισιωμένου υπό των Αιδεσιμ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού και π. Αυγερινού Τσουκαλά.

Κατά την κυρία ημέρα της εορτής Κυριακή 1η Ιουλίου, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Εφημερίου, ο οποίος ορθοτομώντας τον Θείον Λόγον, αναφέρθηκε στη βιωτή και την πολιτεία των εορταζομένων Αγίων, οι οποίοι άνοιξαν την νεανική τους καρδιά, δέχθηκαν το Φως του Ιερού Ευαγγελίου, σπούδασαν την Ιατρική επιστήμη, αξιοποίησαν τα Ιατρικά χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός, προσφέροντας αυτά πλουσιοπάροχα και μάλιστα με ανιδιοτέλεια, με φιλοπονία και επιμέλεια, στους πάσχοντες συνανθρώπους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η προσφορά τους, θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον Ιατρικό κόσμο σήμερα, κάνοντας επίσης και εκτενέστερη αναφορά στην εικοσαμελή χορεία των Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με το Συναξάριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί εκ της Ενορίας, αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία απ΄ αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Ακολούθως δε να λάβουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, που τόσο πολλοί την έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και κοινωνικής κατάθλιψης, η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους γύρω μας.

Τους ανιδιοτελείς Αγίους Ιατρούς Κοσμά και Δαμιανό τίμησε ο Πύργος

Τους ανιδιοτελείς Αγίους Ιατρούς Κοσμά και Δαμιανό τίμησε ο Πύργος


Τους ανιδιοτελείς Αγίους Ιατρούς Κοσμά και Δαμιανό τίμησε ο Πύργος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.