Ο Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης 107.6 της Κύπρου, ανέφερε πως τον συντάραξε η τουρκική εισβολή στη Συρία, ωστόσο δεν ήταν κάτι που δεν περίμενε. Χαρακτήρισε, απαράδεκτη τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας, όσο και της Ρωσίας και της Αμερικής. «Οι Κούρδοι είναι ένας καταπιεσμένος λαός που εδώ και δεκαετίες τρώει ξύλο», ανέφερε.

Μετά από πολλά χρόνια, συνέχισε, ήρθε ένα μομέντουμ να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της Συρίας για αυτοδιοίκηση και μπήκε η Τουρκία στη μέση λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει. «Αυτή είναι η Τουρκία που θέλει να κάνει στην Κύπρο δύο κράτη με μια κοινότητα που είναι μόνο το 18% της Κύπρου.

Αυτό ονομάζεται ο σοβινισμός του μεγάλου κράτους», πρόσθεσε. Στόχος αυτού που γίνεται τώρα είναι «να καθαρίσει τους Κούρδους από την περιοχή», συνέχισε. Τέλος, ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και τώρα το κουρδικό δεν πρόκειται να λυθεί, προσθέτοντας ότι θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να αναγνωρίσει την ύπαρξη των Κούρδων και τα δικαιώματά τους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.