Αβάσιμους χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς - «Στην δική μας ημερήσια διάταξη δεν υπάρχουν ΜΟΕ» γράφει η εφημερίδα Κίπρις Ποστασί.

Αβάσιμα χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι συζητούνται Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στην Τουρκία και στην «νότια Κύπρο», όπως χαρακτηρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το τουρκικό υπουργείο Eξωτερικών σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να αναζητεί στήριξη από τρίτα μέρη και κυρίως από την ΕΕ για ΜΟΕ που προβλέπουν επιστροφή της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού σε αντάλλαγμα με το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό τον έλεγχο της ΕΕ για εμπορικές και άλλες δραστηριότητες των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζοντας ως «ισχυρισμούς εκτός πραγματικότητας» το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να συζητά ΜΟΕ για το Κυπριακό με Τούρκους αξιωματούχους.

Η εφημερίδα Κίπρις Ποστασί αναφέρει ότι πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις ΜΟΕ των Ελληνοκυπρίων είναι «εξαντλημένες προτάσεις με στόχο την απομάκρυνση από την ουσία του κυπριακού ζητήματος και την παραπλάνηση, μη σοβαρές προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί εν καιρώ και απέτυχαν». Με αυτές τις λεγόμενες προτάσεις – όπως αναφέρεται – στόχος είναι η αφαίρεση των κεκτημένων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

«Η ημερήσια διάταξη της Τουρκίας είναι η επαναβεβαίωση των κεκτημένων δικαιωμάτων που απέκτησαν οι Τουρκοκύπριοι το 1960, δηλαδή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος. Επομένως, στην δική μας ημερήσια διάταξη δεν υπάρχουν ΜΟΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδήσεις σε σχέση με το ότι συζητείται εκ μέρους αξιωματούχων μας με την ελληνοκυπριακή πλευρά πακέτο ΜΟΕ είναι ειδήσεις σκόπιμες και εκτός πραγματικότητας για δημιουργία εντυπώσεων», καταλήγει το δημοσίευμα της Κίπρις Ποστασί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.