Το ελικόπτερο πετούσε από Σάμο προς Αγαθονήσι όταν οι τουρκικές αρχές το ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου ότι βρισκόταν σε τουρκικό FIR - «Η εκπομπή σας είναι παράνομη, δεν ισχύει» απάντησε ο σταθμος της Σάμου - Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του ανατολικού Αιγαίου - Νέες παραβιάσεις από τουρκικό UAV.

Τούρκοι, μέσω του ασυρμάτου, παρενόχλησαν το ελικόπτερο NH90 της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα, έγινε νωρίτερα το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο πετούσε από Σάμο προς Αγαθονήσι. Τότε, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία καθώς όπως ισχυρίστηκαν πετούσε μέσα σε τουρκικό FIR!

Ωστόσο οι τουρκικοί ισχυρισμοί αγνοήθηκαν από το ελληνικό ελικόπτερο το οποίο συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Αμέσως μετά, ο σταθμος της Σάμου απάντησε στις τουρκικές αρχές ότι η εκπομπή τους είναι παράνομη, δεν ισχύει και ότι το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού πετούσε σε περιοχή ευθύνης του ελληνικού FIR.

Όπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του ανατολικού Αιγαίου και χθες επισκέφθηκε και τη νήσο Παναγιά που βρίσκεται στο επίκετρο των παράνομων δραστηριοτήτων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Σήμερα Σάββατο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια σε Σάμο, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο, Κάλυμνο και Ψέριμο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, τουρκικό UAV προέβη σήμερα Σάββατο σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.