Αναστάτωση επικράτησε ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΚ Λάρνακας έξω από την Αγιά Σοφιά το μεσημέρι της Πέμπτης. Η κυπριακή ομάδα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αγωνιστεί με την Φενέρμαχτσε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, φίλοι της ομάδας, δημοσιογράφοι και διοίκηση το πρωί της ίδιας ημέρας θα μετέβαιναν στην Αγιά Σοφιά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδρομής. Αυτό ωστόσο δεν έγινε εφικτό αφού οι Τούρκοι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Sportime στην Κωνσταντινούπολη, Γιώργος Λεωνίδου, η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στο Πατριαρχείο και ακολούθως στην Αγιά Σοφιά. Τούρκοι αστυνομικοί συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τα δυο πούλμαν.

Οι Τούρκοι σταμάτησαν τα δυο πούλμαν έξω από την Αγιά Σοφιά λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στην Αγιά Σοφιά και ότι πρέπει να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Οι Τούρκοι επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας αφού όπως τους είπαν δεν θεωρούνται τουρίστες, αλλά οπαδοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive υπάρχει αναστάτωση στον κόσμο λόγω της κατάστασης και οι οπαδοί οδηγούνται πίσω στο ξενοδοχείο. Στην συγκεκριμένη εκδρομή ήταν περίπου 2 λεωφορεία ενώ γενικά στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε βρέθηκαν 180 άτομα, με της τουρκική ομάδα να επικρατεί τελικά με σκορ 2 – 0 της ΑΕΚ Λάρνακας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.