Επαναπατρίστηκαν με όλες τις τιμές τα οστά του ήρωα Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλπουρτζή, 47 χρόνια μετά τον θάνατό του κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο αντισυνταγματάρχης και διοικητής της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού (ΜΠΠ) μετά από τριήμερη άνιση μάχη με καταδρομείς του τουρκικού στρατού, έπεσε ηρωϊκά στις 23 Ιουλίου μαζί με 37 άνδρες του στη διάβαση Πέλλα Πάϊς -Συγχαρί, στο Πενταδάκτυλο – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής
Επαναπατρίστηκαν με όλες τις τιμές τα οστά του ήρωα Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλπουρτζή, 47 χρόνια μετά τον θάνατό του κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, σε μια λιτή αλλά συγκινητική τελετή, παραδόθηκαν στις κόρες του Μαρία και Αφροδίτη, τα λιγοστά οστά του ήρωα που ταυτοποιήθηκαν το 2015 στο πλαίσιο προγράμματος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Ο Στυλιανός Καλμπουρτζής, αντισυνταγματάρχης το 1974 και διοικητής της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού (ΜΠΠ) μετά από τριήμερη άνιση μάχη με καταδρομείς του τουρκικού στρατού, έπεσε ηρωϊκά στις 23 Ιουλίου μαζί με 37 άνδρες του στη διάβαση Πέλλα Πάϊς -Συγχαρί, στην οροσειρά του Πενταδακτύλου. Τα οστά βρέθηκαν σε χώρο ταφής στην περιοχή της μάχης, στο πλαίσιο εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής για Αγνοουμένους (ΔΕΑ). Το 2011 η Ελληνική Πολιτεία του απένειμε για την ηρωική του θυσία, τον βαθμό του αντιστράτηγου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.