Σε παροξυσμό έχουν φθάσει οι φαντασιοπληξίες και οι ιδεοληψίες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Πιθανόν το κάνει γιατί βλέπει ότι οι Τούρκοι πολίτες την βαρέθηκαν, βαρέθηκαν τα ψέματα, τη διάλυση της οικονομίας, τη διαφθορά, τις σπατάλες του Προέδρου, την οικογενειοκρατία, την ευνοιοκρατία, τον αυταρχισμό σε διαφωνούντες και επιδιώκει με αυτές να κρατήσει την εξουσία στις προσεχείς εκλογές. Ίσως νομίζει ότι μπορεί να αφιονίσει το γειτονικό λαό, λέγοντάς του απίθανα ψέματα και ιστορίες τύπου παραμυθιών της Χαλιμάς.

Πρόσφατο κρούσμα της μυθομανίας της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας η παρουσίαση γεωγραφικού χάρτη από τον Υπουργό Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, στον οποίο εμφανιζόταν η εξέλιξη των συνόρων της χώρας μας. Το συμπέρασμά του είναι ότι αδικήθηκε η χώρα του… Ο κ. Ακάρ δεν κατάλαβε ότι έτσι αποκάλυψε μιαν άρρωστη επιθυμία του ο Ελληνισμός να ήταν ακόμη ραγιάς και αιχμάλωτός του…

Ο κ. Ακάρ δεν κατάλαβε επίσης ότι έτσι προσέβαλε τους επαναστάτες των ΗΠΑ και όλων των άλλων λαών που αγωνίσθηκαν και απέκτησαν την ελευθερία τους. Δεν κατάλαβε ακόμη ότι η αναφορά του οδηγεί τη σκέψη στον Χίτλερ, στον Στάλιν και στη θεωρία του «ζωτικού χώρου». Τις αντιλήψεις της για «ζωτικό χώρο» η Τουρκία, χάρη στην ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, εφαρμόζει στην Κύπρο, στη Συρία και στο Ιράκ και επιδιώκει να τις εφαρμόσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη δυτική Θράκη…

Λογικά πράττουσα η ελληνική κυβέρνηση μένει ψύχραιμη και δεν μπαίνει σε συζήτηση με όσα εκστομίζουν ο κ. Ερντογάν και οι συνεργάτες του. Όμως φέτος, με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, σκέφτομαι πόσο το θράσος τους. Με την βοήθεια των Μεγάλων Δυνάμεων η Τουρκία διέπραξε Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που αναζήτησαν την ελευθερία τους, μετά από αιώνων απάνθρωπη σκλαβιά, ελευθερία που προηγουμένως είχαν κερδίσει με θυσίες και αίμα οι Πελοποννήσιοι, οι Ρουμελιώτες, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι Μακεδόνες, οι νησιώτες του Αιγαίου, οι Θράκες, οι Κρήτες.

Οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με την Μικρά Ασία, όχι μόνο γιατί εκεί δημιουργήσαμε σπουδαίο πολιτισμό, αλλά γιατί, υπό τυραννικές συνθήκες, οι πρόγονοί μας διατήρησαν την ταυτότητά τους. Ό, τι κι αν πουν ο κ. Ερντογάν και οι συνεργάτες του η Κωνσταντινούπολη και η Μικρά Ασία ευωδιάζουν Ελληνισμό. Όσο κι αν καταστρέφουν τα μνημεία του, όσο και αν καταπιέζουν τους εναπομείναντες ελάχιστους Έλληνες, όσο και αν, κάνοντας χρήση βαρβάρων συνηθειών, μετατρέπουν σε τζαμιά την Αγιά Σοφιά, τη Μονή της Χώρας, την Αγιά Σοφιά της Τραπεζούντας και άλλους ναούς – σύμβολα, όσο και αν βάζουν τουρκόπουλα να κραυγάζουν, ως σε γήπεδο, στην Αγιά Σοφιά, η αλήθεια παραμένει βαθιά ριζωμένη: αυτά είναι τα ιερά και όσια της Ελλάδας και οι Τούρκοι κατακτητές τους. Αν οι γείτονες δεν αισθάνονται ευχάριστα γι’ αυτήν την αλήθεια, δεν θα διώξουν ΕΜΑΣ από τα μέρη που μας απέμειναν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.