Την τρίτη του θητεία εξασφαλίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νικητή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδονται τόσο από το κρατικό πρακτορείο Anadolu όσο και από το πρακτορείο Anka που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το Anadolu, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων ο Ερντογάν προηγείται με 52.50% και ακολουθεί ο Κιλιτσντάρογλου με 47,50 %, ενώ και το Αnka δίνει προβάδισμα 51,40% στον Ερντογάν και 49,60% στον Κιλιτσντάρογλου.

Στους δρόμους συρρέουν οι οπαδοί του Ταγίπ Ερντογάν, στο άκουσμα της νίκης του.

Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν

“Αγαπάμε την Κωνσταντινούπολη πάρα πολύ. Σήμερα το Κισικλί είναι πολύ διαφορετικό και η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ διαφορετική. Με τη στήριξη του έθνους μας κερδίσαμε τις εκλογές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ψήφισαν και είναι η φωνή αυτής της χώρας” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον Α’ γύρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.