Φιλοκυβερνητικός και αντιπολιτευόμενος τύπο στην Τουρκία φαίνεται ότι έχει χάσει το μέτρο.

Στοχοποιούν εκ νέου τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τα τουρκικά ΜΜΕ, λόγω της επίσκεψής του σε Γαύδο, Κάρπαθο, Καστελόριζο και Ρω όπου ευχήθηκε στις φρουρές των ακριτικών φυλακίων για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Φιλοκυβερνητικός και αντιπολιτευόμενος τύπος στην Τουρκία, χαρακτήρισαν «πρόκληση» την επίσκεψη Φλώρου, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα πως πρόκειται είτε για «αποστρατικοποιημένα» νησιά, είτε «αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

«Ένα νέο βήμα ήρθε από την Ελλάδα αυξάνοντας την ένταση με την Τουρκία» γράφει το δίκτυο eshahaber.com, σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ στα κοινωνικά δίκτυα μετά τις επισκέψεις του νησιά Γαύδο, Κάρπαθο, Καστελόριζο και Ρω όπου αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος με αξιωματικούς και οπλίτες. «Συνεχίζει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ο Α/ΓΕΕΘΑ, που βρέθηκε σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς» αναφέρει η εφημερίδα Takvim.

«Ο Έλληνας αρχηγός προκαλεί με την επίσκεψή του. Ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας που περιλαμβάνονται στη λίστα EGAYDAAK» γράφει προκλητικά η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet. Πρόκειται για την περιβόητη λίστα «EGAYDAAK», αρκτικόλεξο της φράσης «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar» δηλαδή «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες».

tourkikamme

To τελευταίο διάστημα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή, στοχοποιούν τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για ευνόητους λόγους.

Τον περασμένο Νοέμβριο εφημερίδες και δίκτυα στη Τουρκία, προέβαλαν με πηχυαίους τίτλους τις δηλώσεις του κατά την ημέρα εορτασμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο στρατηγός Φλώρος είχε επισημάνει τότε πως η Ελλάδα επιθυμεί και εργάζεται για την ειρήνη, αλλά : «όποιος κάνει το μοιραίο λάθος “να έρθει”, να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731».

Τα τουρκικά ΜΜΕ εξέλαβαν ως «πρόκληση», «απειλή» την ξεκάθαρη προειδοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ, χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη» και συνδέοντάς την με τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.