Ο σκηνοθέτης που τράβηξε τις φωτογραφίες κατηγορήθηκε μέχρι και για προδοσία

Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε η φωτογραφίση που έκανε μοντέλο υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Μπιλάλ Κισά στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο τζαμί της Άγκυρας.

Αυτό που εξόργισε τους Τούρκους ήταν η αμφίεση του νεαρού μοντέλου για την οποία θεωρήθηκε ότι δεν αρμόζει για γυναίκα που βρίσκεται σε τζαμί.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Instagram – αλλά στη συνέχεια «κατέβηκαν» μετά τις αντιδράσεις – το μοντέλο φορά ένα κοντομάνικο που αφήνει έξω την κοιλιά του, ένα λευκό μαντίλι, ένα ροζάριο ενώ ποζάρει στο τζαμί Kocatepe.

«Αυτές οι φωτογραφίες αποδίδουν τη μαγία των αντίθετων στην πιο αγνή μορφή τους» έγραψε ο σκηνοθέτης στο κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες.

Μετά τη δημοσιοποίση των φωτογραφιών και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έρευνας: «Δικαστική και διοικητική έρευνα ξεκίνησε για τις φωτογραφίες που φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στο τζαμί Kocatepe στην πόλη μας και διακινήθηκαν μέσω των social media προσβάλοντας την λατρεία για το τζαμί».

Σε νέα του ανάρτηση στο Instagram ο σκηνοθέτης έγραψε: «Είμαι λυπημένος που βλέπω ότι η δουλειά που έκανα στο Kocatepe απομακρύνθηκε τόσο πολύ από τον σκοπό της και μπήκε σε άλλα μονοπάτια. Αν και πρόθεσή μου ήταν να σπάσω τις προκαταλήψεις για όσους δεν αγαπούν το τζαμί ώστε να δείξω ότι το τζαμί είναι ένας χώρος όπου όλοι βρίσκουν την ειρήνη, με ανησυχεί το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου κατηγορούνται μέχρι και για προδοσία. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πλήγωσα ή παρεξηγήθηκαν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.