ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων πυροδότησαν με ασφάλεια μια πλωτή θαλάσσια νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, ενώ πρόκειται για την τρίτη παρόμοια νάρκη που βρέθηκε στα ύδατά της μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η νάρκη που εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Κέφκεν καταστράφηκε με ασφάλεια από ομάδες της SAS», αναφέρει το tweet.

Η Τουρκία εξουδετέρωσε τη νάρκη που είχε παρασυρθεί από τη Μαύρη Θάλασσα
Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα
Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν αλληλοκατηγορηθεί για ναρκοθέτηση στη Μαύρη Θάλασσα και στα τέλη Μαρτίου, τουρκικές και ρουμανικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων εξουδετέρωσαν αδέσποτες νάρκες στα ύδατά τους.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και η Ρωσία και η Ουκρανία, στην οποία η Μόσχα εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιείται για τη ναυτιλία σιτηρών, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Τα χωρικά της ύδατα μοιράζονται η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ρουμανία και η Τουρκία, καθώς και η Ουκρανία και η Ρωσία.

Η Μαύρη Θάλασσα συνδέεται με την Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μεσόγειο μέσω των στενών του Βοσπόρου, που διασχίζει την καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Κίνδυνος για τα πλοία που περνούν τον Βόσπορο
Οι αδέσποτες νάρκες ενέχουν κινδύνους για τα πλοία που διέρχονται από τον Βόσπορο και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές εάν χτυπήσουν πλοία, ειδικά πλοία για μεταφορά αργού πετρελαίου.

Ναυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο κίνδυνος για πλωτές νάρκες στη μεγάλη ναυτιλιακή διαδρομή της Μαύρης Θάλασσας αυξάνει τους κινδύνους για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή και οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση για να διατηρήσουν τη λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.