«Η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ακόμη ένα… παραλήρημα αλλαγής της Ιστορίας, οικειοποιούμενος μέχρι και τον Αριστοτέλη με τον Όμηρο! Όπως παραλήρημα είχε και ο (ακροδεξιός) εταίρος του στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί που απείλησε να «κόψει» το φυσικό αέριο στην Ελλάδα!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για άλλη μια φορά, πήρε την Ιστορία και την έκανε… κουρελόχαρτο, αποκαλύπτοντας ότι τα σύνορα της Τουρκίας που έχει στο μυαλό του, δεν υπάρχουν σε καμία Συνθήκη.

Η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος τριών ηπείρων και επτά εποχών», είπε ο Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και οι πόλεις τους είναι τα ίχνη της ιστορίας μας όπως και της ανθρωπότητας».

«Όπως όλα τα σημεία της Ανατολίας κάθε σημείο των Δαρδανελλίων είναι στολισμένο με τα πολύτιμα ίχνη της ιστορίας της ανθρωπότητας και της ιστορίας μας. Ανάμεσα σε αυτά είναι η πόλη του Αριστοτέλη, η Άσσος και η πόλη του Ομήρου, η Τροία. Η Τουρκία δεν είναι μόνο μια χώρα που αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες.

Τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος, όπως το περιγράφουν οι προγονοί μας ως “τρεις ήπειροι, επτά εποχές”. Oικοδομούμε την μεγάλη και ισχυρή Τουρκία για όλους τους φίλους μας που έχουν στρέψει το βλέμμα και την καρδιά τους σε εμάς, για όλα τα θύματα για όλους τους καταπιεσμένους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Μπαχτσελί θέλει να μας… κόψει το φυσικό αέριο
Από κοντά στο δρόμο των απειλών και του παραληρήματος και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Εκείνος, αυτή τη φορά δεν απείλησε την Ελλάδα με εισβολή αλλά με… κρύο.

Απείλησε να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα! «Ο αγωγός αερίου περνάει από εμάς. Η Ελλάδα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία.

O αγωγός που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι ο TANAP. Θα είναι λοιπόν υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας αυτής, να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο της στην Τουρκία, να σταματήσει να εξαντλεί την υπομονή μας», είπε ο Μπαχτσελί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.