ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-Σε περίοπτη θέση ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος -«Ορκίζομαι ως πρόεδρος στην τιμή και την ακεραιότητά μου ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της ιστορίας να διαφυλάσσω την ύπαρξη και την ανεξαρτησία του κράτους … να υπακούω στο σύνταγμα, στους νόμους, στη δημοκρατία, στις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ και στις αρχές της κοσμικής δημοκρατίας», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας που διεξήχθη στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα παρουσία του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να τοποθετήσει στα δεξιά του τον ανώτατο ιμάμη και Πρόεδρο των Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας Αλί Ερμπάς (ο οποίος είχε κάνει και την μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά) και στα αριστερά του τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, ο οποίος συνομίλησε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.