«Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας, δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία. «Σαν δικέφαλος αετός των Σετλτζούκων αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με Ανατολή και Δύση» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις. Αρκεί να υπάρξει προσέγγιση με καλή πρόθεση και να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία. Η συνέχεια σίγουρα θα έρθει με λίγη προσπάθεια και λίγη θυσία. Αύριο θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας τον αδελφό μου εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ. Την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Μητσοτάκης θα έρθει στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Σαν τον δικέφαλο αετό των Σελτζούκων θα αναζητήσουμε τον τρόπο να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ανατολή και της Δύση στη βάση των κοινών συμφερόντων μας».

Το μήνυμα της Αθήνας

Μιλώντας πρόσφατα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και το επικείμενο ταξίδι του στη γειτονική χώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στείλει το μήνυμα ότι «επιβάλλονται οι προσεγγίσεις και ότι δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις».

«Παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ Ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις, και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και τη συνεργασία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.