Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα γυρίσματα με γνωστό Dj που έγιναν στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας διέταξε έρευνα για το ποιος και πώς δόθηκε η άδεια.

Τα πλάνα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, ο Dj Αχμέτ Σεντερζί παίζει ηλεκτρονική ομάδα, και γύρω του…. χορεύουν 30 άτομα, σκορπισμένα στις πλαγιές του μοναστηριού, το οποίο είναι κλειστό για τους επισκέπτες, λόγω εργασιών συντήρησης.

“Θέλαμε να παρουσιάσουμε τη Μονή Σουμελά στον κόσμο από μία διαφορετική οπτική και με την ενέργεια της μουσικής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dj.

Νωρίτερα, σήμερα (08.02.2022), έγινε γνωστό ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόϊ, επιστολή διαμαρτυρίας για την προσβολή «της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντος, πανίερου σεβάσματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμιοσύνης του Πόντου, αλλά και μνημείου της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», από τη διάθεση χώρων αυτής, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για σκοπούς που δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την ιστορία της.

«Είναι γνωστό ότι η αρχαία Μονή Σουμελά σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας να φέρει την ευθύνη καλής διαχείρισης και προστασίας της από κάθε άποψη».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι προ ετών σε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ανάλογη περίπτωση προσβολής της Αγίας Σοφίας στην Πόλη, που τότε λειτουργούσε επίσημα ως Μουσείο, ο Παναγιώτατος είχε αποστείλει έντονη διαμαρτυρία προς τον τότε αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έσπευσε να αποκαταστήσει την απαράδεκτη ενέργεια, αίροντας τη σχετική άδεια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.