Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάδειξης των μνημείων που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια (και για να «υπογραμμιστούν οι πολιτιστικές και ιστορικές αξίες της Τουρκίας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση), το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε το 2020 ως έτος της αρχαίας πόλης Πάταρα που θεωρείται γενέτειρα του Αγίου Νικολάου, του επισκόπου Μύρων.

Το 2019 είναι έτος της Τροίας, ενώ το 2018 ήταν έτος του Γκιομπεκλί Τεπέ, μιας αρχαιολογικής θέσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τα Πάταρα ήταν μία από τις έξι κορυφαίες πόλεις του Κοινού της Λυκίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας. Στην αρχαία πόλη υπήρχε μαντείο και ναός του Απόλλωνα που συγκρινόταν μόνο με εκείνον των Δελφών. Ο πρώτος οικισμός βρισκόταν στην περιοχή του Κισίκ, στη νότια επαρχία Κας της Αττάλειας. Από το 1988, οπότε και ξεκίνησαν οι ανασκαφές, έχουν έρθει στο φως πολλά σημαντικά ευρήματα, τα οποία ρίχνουν φως στην Ελληνιστική και Κλασική εποχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα αναδειχθεί τόσο το ανασκαφικό όσο και το αναστηλωτικό έργο που γίνεται στα Πάταρα.

Πηγή: Pontos-news.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.