ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Σενάρια για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι τα ζητήματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γείτονα χώρα. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bir Gun: «Χρεωκοπούμε».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%.

«Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία για την οικονομία της χώρας, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο – αν υπάρχει – δεν είναι μια καλή εικόνα για την Τουρκία», ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Εκλογές στην Τουρκία»
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, η οικονομία είναι εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος είναι δύσκολο να πάρει μέτρα και μέσα σε αυτή την εξίσωση μπαίνει και η Ελλάδα.

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;».

Μάλιστα, η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική δύο φορές.

Ενδεικτικά:
Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδα Μιλιέτ
«Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί εγκατέστησαν στρατιωτική βάση» .

Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam
«H Eλλάδα αγοράζει απο την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale»

Αχμέτ Χακάν, διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet
«Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά»

Τουργκάϊ Γκιουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam
«Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.