Πέραν των άλλων συμβολισμών και της σημασίας που διαλαμβάνει η επίσκεψη του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη, το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο αναμένεται να ωφελήσει και τον τουρισμό.

Ήδη, όπως πληροφορείται ο «Φ», υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για ταξίδια στη χώρα μας με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα από γειτονικές χώρες. Στην παρούσα φάση που λόγω πανδημίας αλλά και του χειμώνα οι αφίξεις είναι ελάχιστες, αναμένεται να δώσουν κάποιες μικρές ανάσες στον τουρισμό και στα λίγα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά.

Μόλις την Παρασκευή η αναπληρώτρια κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, σε γραπτή της δήλωση για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο ανέφερε πως αναμένεται ότι, «επ’ ευκαιρία του ιστορικού αυτού γεγονότος, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εκατοντάδες πιστοί από γειτονικές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, οι οποίοι θα παραστούν στην οικουμενική προσευχή της οποίας θα προστεί ο Ποντίφικας στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, αλλά και στη θεία λειτουργία στο ΓΣΠ», ενώ το ενδιαφέρον αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Φ» και ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Μούσας, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας όσον αφορά τα ταξίδια, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα από τον Λίβανο για ταξίδια στη χώρα μας με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φτάνει στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και αναχωρεί στις 4 του μήνα για την Ελλάδα και πως στις 3 Δεκεμβρίου θα τελέσει λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ. Πάντως, πέραν του πιθανού βραχυπρόθεσμου οφέλους η επίσκεψη του Πάπα, όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες που μίλησαν στον «Φ» δεν αποκλείουν να υπάρξουν και μεσοπρόθεσμα οφέλη για τον τουρισμό και κυρίως όσον αφορά τις αφίξεις από την Ιταλία. Το ίδιο, πάντως, επιχειρήθηκε και όταν ο προκάτοχος του Πάπα Φραγκίσκου επισκέφθηκε την Κύπρο πριν από μια δεκαετία χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.