ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης - Μητρόπολη Αργολίδος - Στην πόλη του Ναυπλίου εορτάζει πανηγυρικά ο ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου όπου το δεξιό κλίτος του είναι αφιερωμένο στην ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Από νωρίς το πρωί της παραμονής της εορτής οι πιστοί πηγαίνουν τα βασιλικά ,όπου ο ιερέας θα τα μοιράσει μετά την ακολουθία της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού.

Το ματσάκι του βασιλικού που το παίρνουν ως ευλογία από το χέρι του Ιερέα, το Βασιλικό, συμβολίζει την εύρεση του τιμίου ξύλου από την Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα.

Στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες της ενορίας αφού συγκεντρώσουν τα βασιλικά και τα λουλούδια στολίζουν περίτεχνα τον Σταυρό από άκρη σε άκρη δημιουργώντας κάθε χρόνο ένα αξιοζήλευτο έργο τέχνης.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε τους Ιερείς που τίμησαν την εορτή.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν ο πρώτος από τους βασιλείς της Ρώμης που δέχτηκε τον χριστιανισμό.

Την εποχή που αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πολυάριθμα στρατεύματα του Μαξέντιου, έξω από την Ρώμη στο Τίβερη ποταμό, αισθάνθηκε φόβο και αμηχανία διότι τα δικά του στρατεύματα ήταν κατά πολύ λιγότερα από του Μαξέντιου.. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Ύψωση Τιμίου Σταυρού – 14 Σεπτεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ).

Του Σταυρού: Εσπερινός εορτής της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο Του Σταυρού: Εσπερινός εορτής της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο Του Σταυρού: Εσπερινός εορτής της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο Του Σταυρού: Εσπερινός εορτής της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.