Την Τρίτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ακεψιμά της Ενορίας Σαγκρίου όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο νέος Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Προ της Απολύσεως ο π. Αντώνιος Παραράς, ο οποίος επί πολλά χρόνια λειτουργεί Κυριακές και μεγάλες εορτές στον ως άνω Ιερό Ναό, για την εξυπηρέτηση των χριστιανών της περιοχής Κάμπου Νάξου (Καστράκι, Πυργάκι, Μικρή Βίγλα κλπ) εξέφρασε την συγκίνησή του διότι για μια ακόμη φορά συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος στην πανήγυρη.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο για την ανιδιοτελή προσφορά του (καθότι επί 30 χρόνια υπηρετεί την τοπική Εκκλησία ως άμισθος κληρικός, συνταξιούχος ανώτερος υπάλληλος της Τραπέζης Ελλάδος) και ιδιαιτέρως για την συμβολή του στην αποκατάσταση του Βυζαντινού αυτού Παρεκκλησίου, εν πολλοίς με δική του γενναία συνδρομή.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους 7 Ιερείς και τον νέο Διάκονο που συμμετείχαν στον Εσπερινό, τους Ιεροψάλτες και όλους τους συντελεστές της Πανηγύρεως, καθώς και το ευσεβές εκκλησίασμα και ευχήθηκε σε όλους να τους συνοδεύουν οι πρεσβείες των τιμωμένων Αγίων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.