Σε περίπτωση, όμως, που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου, η οποία υπολογίζεται, ως εξής: προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ενώ για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Εάν η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες, δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου, στο διάστημα αυτό, συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια).

Ειδικά, ως προς την απουσία των εργαζομένων, λόγω ασθένειας, στο διάστημα υπολογισμού του Δώρου Πάσχα συνυπολογίζονται τα «τριήμερα ασθενείας», δηλαδή ο χρόνος απουσίας κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας, ενώ αφαιρούνται τα διαστήματα που καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα επίδομα ασθενείας.

Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του, λόγω ασθένειας, 60 ημέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Εκδόθηκε η απόφαση για την πληρωμή του δώρου Πάσχα σε εργαζόμενους που η σύμβαση τους είχε τεθεί σε αναστολή το 2022 ή είχαν ενταχθεί στον μηχανισμό Συν-εργασία
Μειωμένο και σε δύο πληρωμές θα λάβουν και φέτος το δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι που μέσα στο 2022 τέθηκαν σε αναστολή και πληρώθηκαν μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ) ή εντάχθηκαν στο μηχανισμό Συν-εργασία.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν την αναλογία του δώρου για την περίοδο που εργάστηκαν από τον εργοδότη τους και το υπόλοιπο ποσό από το κράτος.

Το ποσό που θα δουν οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι μειωμένο καθώς το κράτος υπολογίζει την αναλογία του δώρου που του αντιστοιχεί βάσει των επιδομάτων που δίνει και όχι βάσει του πραγματικού ονομαστικού μισθού του κάθε εργαζομένου.

Έτσι οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογία από το κράτος βάση του επιδόματος των 534 ευρώ για τους μήνες που η σύμβαση τους είχε τεθεί σε αναστολή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.