Έναρξη του Οικολογικού Συμποσίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εργασίες για το Οικολογικό Συμπόσιο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δείτε ζωντανά.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ: Διασώζοντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ:Διασώζοντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του

Gepostet von Πεμπτουσία am Dienstag, 5. Juni 2018

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει την έναρξη Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου, σε ειδική τελετή, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σήμερα Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, στις 6.30 το απόγευμα.

Οι εργασίες του Συμποσίου, με τίτλο, «Προς μία πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», θα πραγματοποιηθούν στις Σπέτσες και την Ύδρα και θα ολοκληρωθούν εν πλω προς την Αθήνα, την 8η Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συμποσίου, περίπου 200 εκπρόσωποι Εκκλησιών και θρησκειών, διακεκριμένοι επιστήμονες, πολιτικοί και επιχειρηματίες, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι, από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν για τα πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και θα μελετήσουν τη διασύνδεση ανάμεσα στην οικολογία και την οικονομία, ειδικότερα στο πλαίσιο των πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρόσφατα ο Παναγιώτατος, με άρθρο του, υπογράμμισε τις πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχει ασφαλώς καταστή πλέον σαφές ότι ουδείς δύναται μόνος του να αντιμετωπίση την οικολογικήν κρίσιν του πλανήτου μας.

Το ζητούμενον είναι η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός. Οφείλομεν δηλαδή να συνεργασθώμεν με ένα συντονισμένον και αλληλοσυμπληρωματικόν τρόπον».
Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.