Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοργανωτών πραγματοποιείται σήμερα η «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών», στο Αμμάν της Ιορδανίας, που έχει συγκαλέσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Χθες, έφτασαν στην Ιορδανία ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσωβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ρωστισλάβος. Επίσης, παρευρίσκονται αντιπροσωπείες της Ρουμανικής και της Πολωνικής Εκκλησίας.

Χθες βράδυ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην «Αδελφική Σύναξη».
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η συνάντηση αυτή, έχει ως στόχο την προώθηση του διαλόγου και την ενότητα της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία παρίσταται μόνο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καθώς τόσο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης δεν απάντησαν θετικά στην πρόσκληση.

Μάλιστα στη δεύτερη επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τους Προκαθημένους τονίζεται επίσης, ότι εγκαινιάζει τον διάλογο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη κοινότητα, «αναγνωρίζοντας τα Πρεσβεία» του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι Προκαθήμενοι που βρίσκονται στην Ιορδανία θα γίνουν δεκτοί και στη Χασεμιτική Βασιλική Αυλή, για ακρόαση με την Αυτού Μεγαλειότητα, Βασιλιά Αμπντουλάχ Β΄.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.