ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ καταδικάζει τη διακοπή υδροδότησης ως ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ : Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ , Πατριάρχης Αντιοχείας και ολόκληρης της Ανατολής έκρινε ως ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη διακοπή υδροδότητης (πόσιμο νερό ) από τα εδάφη που βρίσκονται υπό Τούρκικη κυριαρχία στην επαρχία HASAKA.

Αναφέρει μεταξυ άλλων :

Σας γράφουμε με βαθιά ανησυχία και θλίψη για την παρούσαν ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή στη Συριακό προάστιο της HASAKA όπου κάποιοι αμφισβητείται το δικαίωμα τη ζωή για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύρους.

Τέτοιες πράξεις έιναι δείγμα βαρβαρότητος και απανθρωπιάς, το να κόβεις το νερό σε ανθρωπους, και καταδικάζω την σιωπή που επικρατεί παρά τις επανειλημμένες κλήσεις για το εγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτές οι πράξεις θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αρρώστων και παιδιών ιδιαίτερα την περίοδο του Κορονοιού μέσα σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς , συμπληρώνει στο μήνυμα στον επικεφαλής του ΟΗΕ, ΑΝ. Γκουτέρες.

Η επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στον Επίτροπο για τα ανθρωπινα δικαιωματα του ΟΗΕ αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΕ Σ. Μισέλ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι παράνομα βρίσκονται στην Βόρεια Συρία μαζί με μισθοφόρους προσπαθούν να κλείοσυν πηγές ποσίμου νερού.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.