Καθ' όλη την διάρκεια τής ιεράς αυτής νύχτας γευθηκαμε όλοι μας την στοργή τής Κυρίας Θεοτόκου. Αυτής της στοργής είμαστε όλοι ανάξιοι μάρτυρες διότι την ζήσαμε με την χάρη του θεού από τα μικρά μάς χρόνια μέσα στην αγία εκκλησία.

Ζήσαμε τον πλούτο της αγάπης τής την ευλογία τής μητρικής τής αγκαλης ή οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο όλους τους ανθρώπους όλους τούς χριστιανούς όλους όσους πονούν όλους όσους μετανοουν και όλους όσους θέλουν να βρουν τον δρόμο τούς προς τον μονογενη τής Υιον.Γι αυτό και η σημερινή τής εορτή είναι εορτή της αγάπης τής τής στοργής τής χαράς και αγαλλιασεως και όχι πόνου και λύπης για τον θάνατο τής. Γιατί αυτός ο θάνατος τής έδωσε την δυνατότητα να ανεβεί σε υψηλότερους χώρους και καταστάσεις απ όπου τώρα έχει την δύναμη και να πρεσβεύει και να βοηθά πιο αποτελεσματικά όλους μας.

Καθώς λοιπόν εμείς οι χριστιανοί και κυρίως οι Αγιορείτες μοναχοί έχουμε ζήσει και ζούμε συνέχεια μέσα στην θεομητορικη στοργή τής παρθένου ένα μόνο άς έχουμε φόβο και μία ανησυχία μήπως αποδειχθουμε ανάξιοι αυτής της στοργής με την εμπαθή μάς κατάσταση με την σκληροκαρδια μάς την αχαριστία την αμετανοησια μάς και την κάνουμε να πονά και την στεναχωρουμε και δεν την αναπαυουμε με τα έργα μάς. Για αυτό να την παρακαλούμε όλοι μας να μας βοηθά να μην φανούμε αχαριστα τέκνα της αχαριστα και ανάξια παιδιά τής και ιδίως όσοι έτυχαν τής μεγάλης χάριτος και ευλογιάς να γίνουν και κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο παιδιά τής εδώ στο περιβόλι τής στο Αγιωνυμο Όρος όπου ή ευλογία τής είναι καθημερινή σε όλους μας.

Σε όλους τούς αδελφούς ευχομεθα ή Παναγία να τούς ευλογεί.Διοτι δεν μπορούν μεν οι γυναίκες να έλθουν στο Άγιον Όρος και αυτό είναι απαιτησις τής Παναγίας μας αλλά όσες γυναίκες προσβλέπουν προς το Άγιον Όρος με ευλάβεια και δέχονται με ταπείνωση το θέλημα τής Παναγίας και αυτές ας μην μπορούν να έρθουν την ίδια χάρη λαμβάνουν με αυτούς πού έρχονται και την ίδια ευλογία από την Θεοτόκο. Η χάρις τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού διά πρεσβειών τής Παναγίας μας άς είναι πάντοτε μαζί μάς.

@ekklisiaonline

Το Αγιο Ορος γιορταζει την Παναγια#αγιο #ορος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.