ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Η εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών «Τό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί ἡ προσέγγισή του ἀπό ἐκκλησιολογική - ἀνθρωπολογική ἄποψη».

Μαρούσι ΤΩΡΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με επιτυχία πραγματοποιείται τώρα, απόγευμα Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών με θέμα «Τό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί ἡ προσέγγισή του ἀπό ἐκκλησιολογική – ἀνθρωπολογική ἄποψη».

Προηγήθηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιμ. π Σαράντη Σαράντου.

Ομιλητής είναι ο Ἰωάννης Μαρκάς πτυχ. Θεολογίας Α.Π.Θ., master of Theology (M.Th.).

Τον ομιλητή παρουσίασαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π . Σαράντης Σαράντος και ο π . Βασίλειος Κοκολάκης.

Εισαγωγικά ο ομιλητής ανέφερε :

Η Εκκλησία είναι ένα θεραπευτήριο, απευθύνεται στους πάσχοντες και διαχρονικά σκοπός της είναι να στηρίζει το γένος των ανθρώπων.

Η ανατροπή της αμαρτίας και η επικράτηση της αγάπης, της χαράς και της ευτυχίας.

Μόνο η Εκκλησία ασκεί το έργο της απολυτρώσεως και του Αγιασμού.

Η Εκλησία καθίσταται ο μόνος φορέας μέσω του Οποίου ο άνθρωπος δύναται να επικοινωνήσει με το Θεό και να βοηθηθεί από τα φάρμακα που δεν είναι άλλα από τα ιερά της μυστήρια.

Ως εκ τούτου, η Εκκλησία αποτελεί την Κιβωτό της Σωτηρίας του ανθρώπου μέσω της οποίας όλα τα πάθη δύνανται να μεταμορφωθούν εφόσον ο ασθενής άνθρωπος ακολουθήσει το πρότυπο του άσωτου υιού.

Η συζήτηση περί ομοφυλοφιλίας, εφόσον αποσυνδεθεί από τη σωτηριολογία του ανθρώπου ενδέχεται να αποδειχθεί συζήτηση άσκοπη για τον Ορθόδοξο Χριστιανό.

Έχει συσχετισθεί με τον κόσμο του ρασιοναλισμού ο οποίος στο μαγελύτερο μέρος του έχει αποδειχθεί πηγή διαφθοράς.

Για τον κόσμο αυτό, που έχει ως χαρακτηριστικό γνώρισμα τον πνευματικό αναλφαβητισμό, εντάσσεται στο δόγμα ΄΄τα πάντα επιτρέπονται΄΄.

Αυτός ο κόσμος βρίσκεται αποστασιοποιημένος από το λόγο του Θεού και δεν δύναται να κατανοήσει τη σημασία του λόγου ΤΟΥ.

Περισσότερο σε νέο δημοσίευμα από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-6)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.