ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τιμία Εσθήτα της Θεοτόκου: Συγκινητικές στιγμές ΤΩΡΑ στην Παναγία Βλαχερνώ. Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό στο Μαρούσι.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας των Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου

Μαρούσι ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας εσθήτος της Θεοτόκου στις Βλαχέρνες Κωνσταντινουπόλεως, πανηγυρίζει την Τρίτη 02/07 ο Ιερός Ναός Παναγίας των Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Απόψε Τετλαρτη 1 Ιουλίου 2019 τελέσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του π. Βασίλειου.

Την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας γιορτάζει η Εκκλησία αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. Τι ακριβώς γιορτάζουμε αυτή τη μέρα.

Στο ναό των Βλαχερνών, που είχε κτίσει η βασίλισσα Πουλχερία, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και σύζυγος του αυτοκράτορα Μαρκιανού (451 – 457 μ.Χ.), είχαν κατατεθεί τα σπάργανα (εντάφια) της Θεοτόκου, τα όποια είχαν σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιουβενάλιο (βλέπε ίδια ημέρα).

Όταν δε ήταν αυτοκράτορας ο Λέων Α’ ο Θράξ (457 – 474 μ.Χ.), οι πατρίκιοι Γάλβιος και Κάνδιδος έφεραν από τα Ιεροσόλυμα και την τίμια εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Λέων την παρέλαβε και την κατέθεσε στο ναό των Βλαχερνών, μέσα σε χρυσή λάρνακα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Τιμία Εσθήτα της Θεοτόκου: Συγκινητικές στιγμές ΤΩΡΑ στην Παναγία Βλαχερνών (ΦΩΤΟ)

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.