ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Γράφει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Σήμερα μετά χαράς πληροφορηθήκαμε την απόφαση του ΣτΕ, που για τρίτη φορά με τρίτη απόφασή του, δικαιώνει τους γονείς και τα παιδιά των ορθοδόξων που δικαιούνται όπως και τα άλλα παιδιά των άλλων θρησκειών που βρίσκονται στην Ελλάδα, να διδάσκονται τα θρησκευτικά της Πίστεώς τους.

Δυστυχώς οι επώνυμοι που δεν είχαν παιδιά δικά τους και επομένως δεν είχαν έννομο προσωπικό συμφέρον κατάφεραν να βάλουν στα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του Λυκείου θρησκευτικά όχι της Ορθοδοξου Πίστεως αλλά της νεοταξικής πανθρησκείας.

Η απόφαση αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα, είναι εντελώς όμοια με τις δυο προηγούμενες που έλεγαν ότι αδικαιολόγητα τα ορθόδοξα παιδιά διδάσκονται, μάλλον προσηλυτίζονται στην Πανθρησκεία, ενώ τα παιδιά των άλλων θρησκειών με πολύ φυσικό τρόπο, νόμιμα και δικαιολογημένα διδάσκονται τα δικά τους θρησκευτικά.

Το Κοράνιο, οι Παπικές δοξασίες, η Τορά των Εβραίων, ήταν και είναι τα διδακτικά μέσα με αντίστοιχα βιβλία της Πίστεώς τους.

Η κα Κεραμέως, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτικούς ομοΐδεάτες της, είχαν διατυπώσει επερωτήσεις στη Βουλή προς τον τότε Υπουργό Παιδείας κ Γαβρόγλου, γιατί δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ορθόδοξα παιδιά.

Ελπίζουμε τώρα να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ υπηρετώντας το συλλογικό καλό και την πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών και γονέων, που είναι Ορθόδοξοι.

Όσον αφορά στα βιβλία των θρησκευτικών που θα διδαχτούν στα ορθόδοξα παιδιά, μπορεί να συνεργαστεί με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και την Εστία Πατερικών Μελετών που έχουν πλούσιο υλικό για την άμεση συλλογή ορθοδόξων κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτό απαιτεί άλλωστε και το άμεσο και νόμιμο συμφέρον των χιλιάδων γονέων και παιδιών της Ορθοδόξου Πίστεως.

Δια την Εστία Πατερικών Μελετών

Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Αποφασίζουμε ανάλογα με την εκπαιδευσή μας με παραδειγματα π.χ. .Ας ευχηθούμε πνευματικοί ηγέτες,ιατροί, νομικοί,δημοσιογράφοι(εστω ένας) κ.α. να παρεμβουν για να μη παραμένει ANAΠANTHTO συνoδευτικο ερώτημα(που με θάρρος διαβίβασε την 2.11.17 ο Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας τηλ2313327875 ) προς τον Τομέα Βιολογικών Επιστημών και Προληπτικής Ιατρικής(τηλ 2310999142) της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ αν νομικά, ιατρικά επιβαλονται προληπτικές έστω δειγματολογικές εξετάσεις μαθητών για ίνες ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ αμιάντου που αφαιρέθηκε το 2015 από αίθουσες διδασκαλίας μετά 35 χρόνια χρήσης .Ο αποστολέας του εγγράφου επιβεβαίωσε τη λήψη του?Ο Ν 2690/1999 αρθρο 4 επιβαλει η καθε δημοσια υπηρεσια να απαντησει σε καθε αιτηση,ερωτημα εντος χρονικου οριου και αν η αιτηση υποβληθει σε αναρμοδια υπηρεσια αυτη οφειλει εντος 5 ημερων να την διαβιβασει στη αρμοδια υπηρεσια και να γνωστοποιησει τουτο στον ενδιαφερομενο,.Ισως οι γονεις και αλλοι πρεπει να θεσουν(τηλεφωνικα,η και στην ιστοσελιδα της κυβερνησης,του υπουργειου παιδειας,δημου καλαμαριας ,συνηγορο του πολιτη,ευρωβουλης κτλ) τα αναλογα ερωτηματα?.Απο αναλογη περιπτωση εργαζομενων που τόσα χρόνια ηταν εκτεθειμένοι στο καρκινογόνο υλικό αμιάντου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας / Τομέας Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις στους εργαζόμενους συναδελφους που τόσα χρόνια είναι εκτεθειμένοι στο καρκινογόνο υλικό αμιάντου που βρίσκεται σε εσωτερική τοιχοποιία Αστυνομικής Υπηρεσίας του Ρεθύμνου.