ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθος πιστών προσέρχονται αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου στην ομιλία του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιείται αυτή την ώρα η ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου με θέμα: ΄΄Το Μυστήριο του Σταυρού όπως αποτυπώνεται στη δογματική του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς΄΄.

Αρχικά ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε στο βιβλίο για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, ΄΄Η Δογματική΄΄ τονίζοντας πως έχει τόσα ουσιαστικά θέματα που μπορούμε να πούμε ότι όλη μας η Εκκλησία συμπυκνωμένη σε αυτό το βιβλίο. Πρόσθεσε πως ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς έζησε σε μια εποχή παρόμοια με τη δική μας.

Ο πλούτος της συγγραφής του είναι η κορυφαία προσφορά του στην Εκκλησία.

Ο Άγιος Ιουστίνος εκτός από μεγάλος ασκητής και κάτοχος μεγάλης κοσμικής γνώσεως ήτο θεοφώτιστος.

Γνώριζε όλες της ξένες γλώσσες.  Έλεγε στα πνευματικά του παιδιά πως αν δεν μάθετε αρχαία Ελληνικά δεν θα γίνετε καλοί θεολόγοι.

Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς τόσο πολύ πολεμήθηκε από την οργανωμένη αθεΐα, πέρασε πολλές δοκιμασίες και δυσκολίες σαν και αυτές που περνάμε εμείς σήμερα.

Ο π. Σαράντης διηγήθηκε πως γνώρισε τα πνευματικά τέκνα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς κατά τις χρονολογίες 1965,67 και 70 και αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Χαιρετισμοί της Θεοτόκου – 5 Απριλίου: Ερμηνεία Δ’ Στάσης

Όπως διηγήθηκαν τα πνευματικά του παιδιά ο Άγιος Ιουστίνος ότυαν λειτουργούσε εμείς τον βλέπαμε να χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις του και νομίζαμε πως ο Άγιος Γέροντας εβρισκόταν μπροστά από ένα πελώριο τείχος, και ο ίδιος προσπαθούσε με τις δικές του ατομικές δυνάμεις να γκρεμίσει το τείχος.

Οι προσευχές του δηλαδή ήταν τόσο δυνατές που προσπαθούσε να γκρεμίσει το τείχος της αδιαφορίας και της σκληροκαρδίας.

Στην ομιλία παρευρέθηκε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης από την Αγία Παρασκευή.

Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς, Ανδρέας Καραγιάννης.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

μαρούσι

μαρουσι

μαρουσι

μαρουσι

μαρουσι

 

 

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.