ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο πατήρ Σάββας ο νέος ο εν Καλύμνω, γεννήθηκε το έτος 1862 στην Ηρακλείτσα της Ανατολικής Θράκης, από πτωχούς γονείς, τον Κωνσταντίνο, που ασκούσε το επάγγελμα του μικροπωλητή και τη Σμαραγδή. Ηταν μοναχοπαίδι και κατά το βάπτισμα έλαβε το όνομα Βασίλειος. Από μικρή ηλικίας ήταν πιστός και ευσεβής, αλλά αγαπούσε ιδιαίτερα και την αγγελική μοναχική ζωή.

ΤΩΡΑ LIVE: Όσιος Σάββας ο εν Καλύμνω- Αφού τελείωσε τα εγκύκλια μαθήματα και φύλαξε τον εαυτό του καθαρό από κάθε μολυσμό, δεν συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο, είτε διότι δεν είχε τη δύναμη ο πατέρας του, είτε διότι ο ίδιος ο Βασίλειος δεν είχε διάθεση περαιτέρω μορφώσεως.

Κατόπιν τούτου, οι γονείς του τού άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα.

Ο Βασίλειος, στο 12ο έτος της ηλικίας του, διαπίστωνε καθημερινά, ότι το επάγγελμα που ασκούσε δεν ήταν στη φύση του. Έπρεπε, λοιπόν, να κόψει το δεσμό που του δημιουργούσε αυτό με τον υλικό κόσμο και να προχωρήσει στο πέλαγος της χάριτος του Θεού.

Ήθελε να ζήσει για τον Χριστό και μόνο. Η μητέρα του, μόλις πληροφορήθηκε τους πόθους του τον βεβαίωσε ότι «αν το κάνεις αυτό θ΄ αποθάνω».

Η συνέχεια στο άρθρο Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν Καλύμνω ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 5 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν

Εορτολόγιο: 14 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα (Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών) η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω.

Ο συγκλονιστικός βίος, η μοναστική άσκηση, η κοίμηση, τα Ιερά Λείψανα και το Απολυτίκιο του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.