ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μεγάλη προσέλευση πιστων αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων για την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους κληρικών και πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής εις τον Ιερό των Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Το Ιερό Κειμήλιο υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ Φιλόθεος ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της εορτής της Αγίας Παρασκευής το καλοκαίρι, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Μαλούφ εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Ακινδύνων.

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός όλη μέρα ενώ θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους είναι ο μοναδικός Ορθόδοξος Ναός που φέρει το όνομα του Αγίου Ακινδύνου και συν των αυτώ Μαρτύρων στην Ελλάδα.

Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων

Το 1996 με μεγάλη προσπάθεια και αρωγή του μακαριστού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνα κυρού Μελίτωνα αλλά και των κατοίκων της περιοχής του Ιερού Ναού δημιουργήθηκε η ενορία των Αγίων Ακινδύνων.

Την 15η Ιουλίου του 2000 έγινε με κάθε λαμπρότητα η θεμελίωση του νέου μεγάλου ναού των Αγίων Ακινδύνων.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός με ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων – Επικοινωνία

Υπεύθυνος: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα & Αγίων Ακίνδυνων 2, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, 135 61.
Τηλέφωνο: 210 26 10 011

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Στην Κοινότητα Αγίου Νικωνος Δυτ. Μάνης σε ιδιωτικό χώρο (χωράφι) υπάρχει ερειπωμένο (κάποιοι τοίχοι μόνο σώζονται) μικροσκοπικό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων. (του Αη Κίνδυνου έλεγαν οι παλαιότεροι)

2

Λάθος υπάρχει ιερός ναός και στην νήσο Λέσβο