Ως αστεία και χαμηλά νούμερα κρίνει την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και γονέων για το μάθημα των θρησκευτικών ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στο ραδιόφωνο ΄΄στο Κόκκινο΄΄, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για θρησκευτικά και ΠΕΘ.

΄΄Ελπίζω η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων να υιοθετεί τις αξίες των δυτικών δημοκρατιών και όχι άλλων χωρών. Έχουμε απόλυτη ανοχή με τις διαφορετικές απόψεις. Την ευθύνη όμως για τα προγράμματα σπουδών την έχει η πολιτεία και κανένας άλλος.

Το να καλέσουμε σε απείθεια επί του περιεχομένου, έχει μοιράσει συγκεκριμένες φόρμες για να υπογράψουν οι ακροατές, ενέχει μέσα όλων των ειδών τις διανοητικές ακροβασίες, παίρνει ένα ρόλο που δεν της ανήκει και είναι παράνομο να τον πάρει.

Η ΠΕΘ και πέρυσι προσπάθησε να κάνει το ίδιο πράγμα με συνεισφορά Μητροπολιτών, αλλά τα νούμερα ήταν τόσο αστεία, τόσο χαμηλά, ούτε ένα τοις εκατό.

Ο καθένας να περιοριστεί στο ρόλο του. Μας έχει πάει στο Συμβούλιο Επικρατείας και ο Μητροπολίτης Πειραιά, η ένωση αθέων. Δεν κατανοώ αυτά τα φαινόμενα.

Έχουμε ένα βιβλίο θρησκευτικών απολύτως σύγχρονο, το παιδί μπορεί να μάθει για πολλές θρησκείες με κορμό την ορθοδοξία.

Δε βλέπω επιστημονική σκοπιμότητα, ουσιαστικά βλέπω πολιτική σκοπιμότητα.΄΄

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.