Κανένα θετικό περιστατικό κορωνοϊού δεν εντοπίστηκε από τις δειγματοληψίες που έγιναν στην κοινότητα Τριών Ελιών, της επαρχίας Λεμεσού, όπου τον Δεκαπενταύγουστο, θετικός στον ιό, Μητροπολίτης Μόρφου, τέλεσε τη θεία λειτουργία.

Την Τετάρτη η κοινότητα, μετά την ανακοίνωση ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ήταν θετικός στη νόσο Covid-19, ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως αποσταλεί σήμερα συνεργείο για δειγματοληψίες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Χριστόφορος Ιωαννίδης, το συνεργείο δειγματοληψίας έφτασε στην κοινότητα γύρω στις 12:15 και έγιναν 65 με 66 δειγματοληψίες, χωρίς να εντοπιστεί κανένα θετικό περιστατικό κορωνοϊού.

«Ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να υποβληθούμε ξανά σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε λίγες μέρες» είπε ο κ.Ιωαννίδης και κάλεσε όλους να αναλάβουν την ευθύνη να το πράξουν για την ασφάλεια όλων.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι, όσοι βρέθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο στην κοινότητα και είχαν οποιανδήποτε επαφή με τον Μητροπολίτη Μόρφου, αλλά αναχώρησαν τις προηγούμενες μέρες, θα πρέπει να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προβούν σε τεστ κορωνοϊού.

«Η εκκλησία μας εκείνη την μέρα ήταν γεμάτη και υπολογίζω ότι μπορεί μέχρι και 200 άτομα να έλαβαν αντίδωρο από τον Δεσπότη μας», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Ανέφερε δε ότι στο γεύμα που ακολούθησε, παρευρίσκονταν κυρίως η συνοδεία του Μητροπολίτη καθώς και συγγενείς του ιερέα της κοινότητας, που ωστόσο δεν διαμένει στις Τρεις Ελιές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.