ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Ο Μητροπολίτης Όβρουτς καί Κοροστέν Βησσαρίων κατηγορείται πως ασκεί αφόρητες πιέσεις σε ιερείς που προτίθενται να ενσωματωθούν στην νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ μοιράζει φυλλάδια με προβοκατόρικο περιεχόμενο.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Όβρουτς καί Κοροστέν Βησσαρίων, Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, ασκεί σοβαρές πιέσεις σε Ιερείς που εντάχθηκαν στην νεοσυσταθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από τη στιγμή της δημιουργίας Τοπικής Εκκλησίας ανεξάρτητης από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Βησσαρίων φέρεται να στέλνει μηνύματα σε Ιερείς τα οποία εμπεριέχουν απειλές και τους καλεί σε μετάνοια.

Συνεχίζοντας τις προειδοποιήσεις αναφέρει πως Ρώσοι Ιερείς και άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στη ΄΄μεταμέλεια΄΄ θα επιστρέψουν ξανά στις ενορίες που επέλεξαν να ενταχθούν στην νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουκρανική Εκκλησία, η Μητρόπολη Όβρουτς κάνει καμπάνια στις ενορίες μοιράζοντας προβοκατόρικα φυλλάδια καλώντας τον κόσμο σε μετάνοια με σκοπό να αποτρέψει την ένταξη στη νέα Εκκλησία.

Τέτοιες ενέργειες έχουν ήδη επηρεάσει τους πιστούς σε αρκετές περιοχές και χωριά.

Από την Εκκλησία της Ουκρανίας υπογραμμίζεται σε αυστηρό τόνο ότι οι τέτοιες ενέργειες, προκλήσεις και απειλές δεν θα γίνουν δεκτές ενώ προσκρούουν στη Χριστιανική ηθική.

Αναφέρουν επίσης ότι η μετάβαση των ενοριών στην Εκκλησία της Ουκρανίας είναι καθόλα σύννομη.

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.