ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Μια νέα διάσταση προσδίδει στο ζήτημα της Ουκρανικής Εκκλησίας και των σχέσεων με Ποροσένκο η εφημερίδα BLOOMBERG σε σημερινό της άρθρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: Πάνω στην ώρα που θα ξεκινήσει η προεδρική προεκλογική εκστρατεία, στην Ουκρανία υπάρχει μια νέα αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Ποροσένκο διαλαλεί την δημιουργία της Εκκλησίας ως στίγμα ασφάλειας, μπορεί όμως κάτι τέτοιο να του γυρίσει μπούμερανγκ πριν την ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου.

Αφού αναφέρει το ιστορικό με την απόφαση της Συνόδου για την Ουκρανική Εκκλησία το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως: Ο Ποροσένκο συμμετείχε στη Σύνοδο παρόλο που το Σύνταγμα διασφαλίζει ρητά τον διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Πέτρο Ποροσένκο θα κατέβει ξανά για το αξίωμα του Προέδρου παρόλο που δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα, αναμένοντας όπως είχε δηλώσει πρώτα την τελική απόφαση για την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σε δεικτικό τόνο το δημοσίευμα συνεχίζει πως ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας της Πίστεως για τον Ποροσένκο επιθυμώντας να περάσει το αφήγημα ότι: Σταματήσαμε αυτούς που μας επιτίθενται, οργανώσαμε τον στρατό (αναφορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προέδρου).

Η δημιουργία της νέας Εκκλησίας δεν αποτελεί μεγάλη νίκη για τον Ποροσένκο, μιας και σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 47 τοις εκατό των Ουκρανών υποστηρίζει τη νέα Εκκλησία, ενώ το 24 τοις εκατό πιστεύει ότι θα φέρει περαιτέρω προβλήματα και διαχωρισμούς.

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει πως κυριαρχεί φόβος για τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου στους Ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας μιας και θα χρησιμοποιήσει όλο το Κράτος που έχει πίσω του για να τους πάρει τα μοναστήρια και τις Εκκλησίες.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Διαβάστε ακόμη:

Κλειστά σχολεία – Χριστούγεννα 2018

ΕΜΥ έκτακτο δελτίο: Καιρός με χιόνια αύριο 19 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.