ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ: ΤΩΡΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ουρές για τον π Δημήτριο Λουπασάκη στην Εκκλησία της Κρήτης - Γιορτή του Σταυρού.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά.

Χοροστάτησε ο πατέρας Δημήτριο Λουπασάκης πλαισιούμενος από τον πατέρα Δημήτριο Μπιζά.

Παρών ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέας Καραγιάννης.

Ερωτηθείς για το γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου ανέφερε: Είμαι πολύ ευτυχής και συγκινημένος, είναι τα παιδιά μου, να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

@ekklisiaonline

ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – Εμφανίστηκε ο παπα Δημήτρης των Αγίων Ισιδώρων#fyp #ekklisiaonline

♬ original sound – Εκκλησία Online – Εκκλησία Online

@ekklisiaonline

Στην εκκλησία του Παπα Δημήτρη – Ύψωση τιμίου Σταυρού#fyp #ekklisiaonline

♬ original sound – Εκκλησία Online – Εκκλησία Online

ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΝΙΑ

Είναι σταυροειδής ναός χωρίς τρούλο, παρεκκλήσι της ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλέπας. Βρίσκεται στην περιοχή «Φρούδια», στο κέντρο μοναστηριακού συγκροτήματος που είναι παράρτημα της Ιεράς Μονής της Αγ. Τριάδας. Στον ίδιο χώρο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας λειτουργούσε γυναικείο μοναστήρι που καταστράφηκε κατά την κατάληψη του Νησιού από τους Τούρκους.

Το καθολικό του ήταν ο Άγιος Ματθαίος. Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε πάνω στα ερείπια της παλιάς στη δεκαετία του 1960. Στον περιβάλλοντα χώρο κτίστηκε οικοτροφείο θηλέων και λίγο αργότερα ορφανοτροφείο. Τα κτίρια αυτά παραχωρήθηκαν από τη Μητρόπολη για τη φιλοξενία της Ιερατικής Σχολής Κρήτης που μεταστεγάστηκε το 1974 στο χώρο αυτό από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας. Σήμερα στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.