Άμεση είναι η αντίδραση από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό για το ζήτημα που ανέδειξε πριν λίγη ώρα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφορικά με την απροθυμία εκ μέρους της κυβερνήσεως να συνδράμει στην αναστήλωση του Τιμίου Σταυρού στην Μυτιλήνη.

Διαβάστε την επιστολή από έναν ήρωα Αρχιμανδρίτη στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι με την σημείωση του τύπου του Τιμίου Σταυρού έφριτταν οι δαίμονες.

Τώρα, σε μια εποχή που όλα είναι φύρδην μίγδην με την ηθική χαύνωση να μας έχει κατατροπώσει και το light πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποτελειώσει ότι απέμεινε όρθιο, βλέπουμε πράγματα ευφάνταστα.

Όλα τα λύσαμε .

Πουλήσαμε Μακεδονία, Αιγαίο και ποιος άλλος ξέρει τι και ήρθε ο καιρός να ξεπουλήσουμε τα όσια και τα ιερά της φυλής μας.

Μπέρδεψαν οι κύριοι των κέντρων λήψης αποφάσεων, ότι άλλο είναι να είσαι ντεϊστής άθρησκος και άθεος και άλλο πράγμα εθνομηδενιστης και κατσαπλιάς.

Δεν μπορεί επ ονόματι κανενός λαθρεποίκου να καταργηθεί ο τίμιος Σταυρός επειδή τους δαιμονιζει μόνο και μόνο η θέα του.

Ίσως η όψη του Σταυρού ζεματίζει και τους οφθαλμούς των Ελλήνων άθεων-αντιχρίστων και γι αυτό επιδοκιμάζουν την κρημνιση του.

Αντί η ασφάλεια να φυλάει τους Έλληνες πολίτες και όλους τους πολίτες της επικράτειας, φρουρεί την επίμαχη περιοχή όπου εκβαραθρώθηκε ο τίμιος Σταυρός μην τυχόν κάποιος η κάποιοι ζέοντες τη πίστει χριστιανοί βαλθούν να τον αναστηλώσουν.

Τέρμα τα ψέματα όμως κύριοι όπως κι ένα τέρμα πρέπει να δοθεί στην υποκρισία σας.

Αν δεν θέλετε Δεσποταδες χτυπήστε τους .

Δεν μπορείτε όμως να μηδενίζετε την πνευματική μας κληρονομιά.

Το θράσος σας αυτή την φορά ξεχείλισε αμετροεπώς .

Τουλάχιστον σταθείτε όσο το δυνατόν πιο άξιοι σε τέτοια ζητήματα αφού σ όλα τα υπόλοιπα φέρατε την ποταμοθάλασσα.

Ρόδος – Μυτιλήνη είναι κοντά. Μην με αναγκασετε να έρθω με τα πνευματικά μου παιδιά και να γίνουμε περαιτέρω θέμα .

Εύχομαι να σηκωθούμε από τον λήθαργο και την ενδοθεν ζάλη μας πριν πιάσουμε εντελώς πυθμένα.

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.

Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.

Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.

Σταυρός, πιστών το στήριγμα.

Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Kathy Stamatelakis

Μας δίνεται δύναμη όταν σας βλέπωμαι στις επάλξεις να υπερασπιζεσταί τη πίστη μας και τα ιερά και όσία της πατρίδας ζούμε εποχές που ο έξω από εδώ βρυχάται σαν λιοντάρι να μας καταβρόχθισει.Προχωράτε και εμείς μαζί σας με την δύναμη του Σταυρού να πηγαίνει μπροστά .Ο Χριστός και η Παναγία μαζί σας.Αμην

2

Μπράβο του! Αυτό πρέπει να γίνει για να ξανασηκωσουμε τον σταυρό;Αυτόν τον σταυρό που μας φυλάει χρόνια και θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να τρέξουμε όχι μόνο για να τον αναστηλωσουμε αλλά για να μην τον αφήσουμε καν να γείρει όχι να πέσει.Τετοιους ανθρώπους χρειάζεται η εκκλησία μας,η πίστη μας,η χώρα μας.Ξυπνατε Έλληνες!Ξυπνάτε Χριστιανοί.Ανοιξτε τα μάτια σας και δείτε τί πραγματικά κρύβεται πίσω από κάθε γεγονός που προσπαθεί να μας σβήσει από τον χάρτη, από την ιστορία.Τα κόκκαλα των προγόνων μας όχι απλά τρέμουν αλλά κοντεύουν να βγουν από το χώμα.Ξυπνατε!

3
Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Είναι σημαντικό να προασπίζεται κάθε Έλληνας τα ιερά σύμβολα της θρησκείας μας με κάθε μέσον.
Θα έπρεπε το ίδιο να έκανε και η εκκλησία για κάθε τι εθνικό!, που αναφέρομαι στο κορυφαίο εθνικό θέμα.
Αναφέρομαι στην μέγιστη προδοσία που συντελέστηκε κατά της Μακεδονίας μας, που με μεγάλη μας λύπη η ιεραρχία σιώπησε.

4

Χατζηγεωργίου Παναγιώτη η ιεραρχία δεν σιώπησε, πήγαν ιεράρχες από διάφορες περιοχές της Αθήνας και των περιχώρων και μάλιστα έφαγαν και χημικά, όπως ο δικός μας Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος μαζί με πολλούς ιερείς, αλλά αυτά δεν τα έδειξαν οι κάμερες για ευνοήτους λόγους. Στην προηγούμενη συγκέντρωση είχε έρθει ο Σεραφείμ ο Μητροπολίτης Πειραιώς με ιερείς αλλά τον έδειξαν ελάχιστα. Κάποιος άλλος σιωπά συνεχώς και κάνει τα χατήρια του φίλου του Πρωθυπουργού. Όταν λέμε ιεραρχία εννοούμε τους ιεράρχες και όχι τον Προκαθήμενο. Οπότε καλύτερα να λες ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.