ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Την χαρμόσυνο Ανάσταση γιορτάζοντας σήμερα ασπαζόμαστε μεταξύ μας τον εν Χριστώ ασπασμό, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη διακοπή της πρώτης έχθρας ανάμεσα σ’ εμάς και το Θεό και τη διαλλαγή του Θεού προς εμάς για άλλη μια φορά, διαλλαγή που έγινε φανερή με το πάθος του Σωτήρος.

ΤΩΡΑ Ακολουθία της Αναστάσεως LIVE: Και η εορτή ονομάζεται Πάσχα, έχοντας έτσι το ίδιο όνομα με το Πάσχα των Εβραίων, το οποίο, στη γλώσσα τους σημαίνει διάβαση•

διότι ο παθών και αναστάς Ιησούς μας διεβίβασε από την κατάρα του Αδάμ και τη δουλεία του διαβόλου στην ελευθερία και μακαριότητα.

Και αυτή η μέρα της εβδομάδος, κατά την οποία έγινε η Ανάσταση του Χριστού,

η οποία είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες μέρες, επειδή, αφιερώθηκε στην τιμή του Κυρίου ονομάστηκε από το όνομα Του Κυριακή, και σ’ αυτή μετατέθηκε από τους Αποστόλους η αργία και η ανάπαυση της εορτής του Σαββάτου του παλαιού νόμου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου – Μεγάλο Σάββατο Εσπέρας (Όρθρος Κυριακής του Πάσχα – Άγιο Πάσχα). Ιερός Ναός Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνα.

Ακολουθία της Αναστάσεως LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 18 Απριλίου 2020 με τη Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, από τον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνα στην Κύπρο.

Ιερείς: Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νικολάου και Οικονόμος Ανδρέας Μιτσής

Ιεροψάλτες: Δήμος Κωσταντίνου, Ιωάννης Αριστοτέλους και Γεώργιος Νικολάου

Ώρα έναρξης: 23:15

Μεγάλο Σάββατο – 18η & 19η Απριλίου 2020 – Ώρα 23:15 – Εκκλησία Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνα – Ακολουθία του Αγίου Φωτός και Ανάσταση & Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Ιερουργός Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νικολάου.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)
  1. Γεώργιος 3 χρόνια πριν

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!Ελλαδα και Κυπρος παντα δυνατες!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.