ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως χάνει βασική στήριξη από την Εκκλησία της Ρωσίας σε μια κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνησή του.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να είναι κάτω από μεγάλη πίεση μιας και ο σταθερός του σύμμαχος, η Εκκλησία της Ρωσίας αρχίζει να αμφισβητεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της φυλάκισης του ηθοποιού Πάβελ Ουστίνοφ.

Ο Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, απευθύνθηκε στις Κοινωνικές Εποπτικές Επιτροπές (θεσμός που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων και καταγγέλλει τις παράτυπες συμπεριφορές και πράξεις των εισαγγελικών αρχών και αστυνομικών αρχών), καταγγέλλοντας ότι κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλά τραύματα.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος γραμματέας της Κοινωνικής Εποπτικής Επιτροπής της πρωτεύουσας Ιβάν Μέλνικοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι μεταβίβασε την καταγγελία του Ουστίνοφ στην αρμόδια επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

Το γεγονός όμως που σόκαρε την κυβέρνηση Πούτιν είναι η σφοδρή αντίθεση 70 Ορθόδοξων Ιερέων από την Εκκλησία της Ρωσίας που αντιτάσσονται στην απόφαση αυτή.

Αυτή η συσπείρωση Ιερέων εναντίον του Πούτιν είναι κομβική μιας και το Κρεμλίνο αρέσκεται στο να υποστηρίζει πως βρίσκεται αμυνόμενο απέναντι στη Δύση με την Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλευρό του.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.