Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα συνεχίσει να είναι μέχρι και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στις 7 Οκτωβρίου, ο προσφάτως παραιτηθείς Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Με Εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός πληροφορεί τον κλήρο και το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η αποδοχή της παραίτησής του λόγω γήρατος.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Συνοδική εντολή ορίστηκε Τοποτηρητής της Μητρόπολης μέχρι την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο ΕΔΩ
Υπενθυμίζεται ότι, στις τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Γερμανός τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την ενέργεια αυτή η Εκκλησία της Ελλάδος εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού.

Κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.