ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ- ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι ισχύει από τα όσα ακούγονται, απαντήσεις αποκλειστικά από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για τις φήμες.

Δείτε τι ακούγεται αλλά και τι ισχύει:

Τα όσα συμβαίνουν στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό θα απασχολήσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο του Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής και μετά τα όσα έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού , το θέμα απασχόλησε τον κ.Ιερώνυμο, οποίος προσανατολίζεται στη συνολική επίλυση του ζητήματος:”Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο ΜακαριώτατοςΑρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις”, αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται κάποιος άλλος “χώρος” ώστε να μετατεθεί σε αυτόν ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης. Ιδανική θα ήταν η λύση να βρεθεί ένα μοναστήρι κάπου στην Αττική για να συνεζίσει να ιερουργεί ο π.Δημήτριος .Το θέμα προβληματίζει καθώς οι οπαδοί του ιερέα θα φτάνουν πιο εύκολα σε αυτόν χωρίς να προκαλούν τη κοινή γνώμη. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Πέραν της μετάθεσης ενδέχεται η ΔΙΣ να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί ο λαός ώστε να μην παρασύρεται.

Υπενθυμίζεται οτι τα όσα συμβαίνουν στους Αγίους Ισιδώρους και τα περί θαυμάτων που υποτίθεται οτιγίνονται στον Λυκαβηττό έχουν προκαλέσει την οργή ιεραρχών.

Πρώτος αντέδρασε ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ο οποίος μίλησε για απάτη.

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροιτου Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» είχε πει τον Ιούνιο ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος. «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια…Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδoς. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

«Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», λέει ο Μητροπολίτης.

Από την πλευρά του ο π.Δημήτριος απάντησε στον κ. Νεκτάριο:

«Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε, μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε, ε, τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει».

«Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι’ αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, τη συγχώρεσή μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δεν υποκρίνομαι, είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου» πρόσθεσε ο εφημέριος του ναού.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Αφήστε ήσυχο τον παπαδημήτρη ότι γίνεται στους αγίους ισιδώρους είναι αλήθεια δεν μπορεί τόσα θαύματα να είναι ψέματα τόσος κόσμος να λέει ψέματα είναι δυνατόν απλώς τις άλλες εκκλησίες δεν ξέρουν πώς να φέρνουν τον λαό κοντά στην εκκλησία

2

Κάτω τα χέρια από τον παπαδημήτρη αφήστε τους Αγίους ισιδώρους ήσυχους

3
Nicole Sadopoulou

Γνωρίζουμε τον Άγιο Πατέρα Δημητριο 20 χρόνια είδαμε θαυματα ενώπιον όλων σε ανάπηρα παιδια σε φίλης μου κουφό παιδι ξανακουσε ευχομαι να Αγιοποιηθεί Αμην